Brod: Puštena u saobraćaj rekonstruisana obilaznica

U Brodu je danas puštena u saobraćaj rekonstruisana obilaznica – Ulica brodskog bataljona u dužini od jednog kilometra, a vrijednost radova iznosila je 1.700.000 maraka. 

Puštanje obilaznice u saobraćaj presijecanjem vrpce ozvaničili su direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

- Reklama -

Nešić je rekao da se izgradnja zaobilaznice u Brodu odvija u tri faze, a prva faza je rekonstrukcija dijela ulice Brodskog bataljona u dužini od jednog kilometra.

“Druga faza se sastoji o izgradnji kružnog toka na spoju magistralnog puta, na mjestu Polje Brod i treća faza je još jedan kružni tok na spoju magistralnog puta na granici Republike Srpske sa Federacijom BiH u mjestu Brusnica”, rekao je Nešić.

On je potvrdio da je vrijednost sve tri faze projekta izgradnje zaobilaznice 3.920.000 KM.

“Javno preduzeće `Putevi Republike Srpske` finasiralo je sa 2.820.000 maraka, a 1.100.000 maraka su sredstva od GSM licenci, sredstva koje je Vlada Republike Srpske namjenski prebacila Javnom preduzeću da se iskoristi za izgradnju ovog infrastrukturnog projekta”, istakao je Nešić.

On je dodao da će druga i treća faza da se rade istovremeno i da je riječ o jednom ugovoru gdje je rok završetka radova 90 dana od početka radova, čime će se kompletan teretni saobraćaj izmjestiti iz užeg dijela grada.
Popović je rekao da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu podržati sve ovakve kapitalne projekte i izrazio nadu da će biti što više tavih projekata na zadovoljstvo svih građana u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj.

“Značajno je što je riječ o opštini Brod, što je ovdje granični prelaz, i to veoma frekventan. Obilaznica će biti povezana i sa carinskim terminalom, olakšaće prevoz stvari u međunarodnom transportu”, izjavio je Popović.

On je naglasio da će biti rasterećen centar Broda i da će imati potpuno urban izgled i sve druge neophodne funkcije za normalno funkcionisanje i rad stanovništva u opštini Brod.

Popović je naglasio da se svi projekti odvijaju planiranom dinamikom, da nema zastoja u izvođenju i da nema problema u finansiranju.

On je dodao da je prije nešto više od mjesec dana potpisan ugovor o prenosu prava vlasništva na Republiku Srpsku, kako bi mogle biti realizovane druge i treća faza projekta u Brodu.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime