spot_img

Брод: Пуштена у саобраћај реконструисана обилазница

Published:

- Advertisement -

У Броду је данас пуштена у саобраћај реконструисана обилазница – Улица бродског батаљона у дужини од једног километра, а вриједност радова износила је 1.700.000 марака. 

Пуштање обилазнице у саобраћај пресијецањем врпце озваничили су директор предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и начелник општине Брод Илија Јовичић.

Нешић је рекао да се изградња заобилазнице у Броду одвија у три фазе, а прва фаза је реконструкција дијела улице Бродског батаљона у дужини од једног километра.

“Друга фаза се састоји о изградњи кружног тока на споју магистралног пута, на мјесту Поље Брод и трећа фаза је још један кружни ток на споју магистралног пута на граници Републике Српске са Федерацијом БиХ у мјесту Брусница”, рекао је Нешић.

Он је потврдио да је вриједност све три фазе пројекта изградње заобилазнице 3.920.000 КМ.

“Јавно предузеће `Путеви Републике Српске` финасирало је са 2.820.000 марака, а 1.100.000 марака су средства од ГСМ лиценци, средства које је Влада Републике Српске намјенски пребацила Јавном предузећу да се искористи за изградњу овог инфраструктурног пројекта”, истакао је Нешић.

Он је додао да ће друга и трећа фаза да се раде истовремено и да је ријеч о једном уговору гдје је рок завршетка радова 90 дана од почетка радова, чиме ће се комплетан теретни саобраћај измјестити из ужег дијела града.
Поповић је рекао да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду подржати све овакве капиталне пројекте и изразио наду да ће бити што више тавих пројеката на задовољство свих грађана у општинама и градовима у Републици Српској.

“Значајно је што је ријеч о општини Брод, што је овдје гранични прелаз, и то веома фреквентан. Обилазница ће бити повезана и са царинским терминалом, олакшаће превоз ствари у међународном транспорту”, изјавио је Поповић.

Он је нагласио да ће бити растерећен центар Брода и да ће имати потпуно урбан изглед и све друге неопходне функције за нормално функционисање и рад становништва у општини Брод.

Поповић је нагласио да се сви пројекти одвијају планираном динамиком, да нема застоја у извођењу и да нема проблема у финансирању.

Он је додао да је прије нешто више од мјесец дана потписан уговор о преносу права власништва на Републику Српску, како би могле бити реализоване друге и трећа фаза пројекта у Броду.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img