Brčko: Zbog neistinitih tekstova direktor SRNA-e mora platiti Mladenu Bosiću 5.000 KM

Radmilo Šipovac, sadašnji direktor NA “Srna” trebao je već da isplati pet hiljada KM, kao i troškove sudskog postupka koji iznose 737 KM Mladenu Bosiću, koga je oklevetao u “Narodnim novinama” i “Novom pečatu”.

Apelacioni sud distrikta Brčko donio je 11. decembra prošle godinu presudu protiv glavnog urednika Narodnih novina i Novog pečata Radmila Šipovca kojim se djelimično uvažava presuda Osnovnog suda koja je donesena 12. aprila prošle godine.

Presudom Apelacionog suda Radmilo Šipovac je obavezan da Mladenu Bosiću uplati pet hiljada KM na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol zbog povrede ugleda i časti iznošenjem neistinitih činjenica u tekstovima, koji su bili predmet tužbe.

- Reklama -

Šipovac je bio obavezan da taj iznos uplati zajedno sa zateznom kamatom počev od dana presude u Osnovnom sudu u Brčkom, kao i troškove parničnog postupka u iznosu od 735 KM. Ukoliko u predviđenom roku od 30 dana ne uplati taj iznos biće pokrenut postupak prinudnog izvršenja sudske presude.

Zanimljivo je da je Šipovcu advokat bio Goran Bubić, koji se inače pojavljuje i u sudskim sporovima koje je vodio Milorad Dodik protiv opozicionih lidera, ali i pojedinih novinara, kao što je i nedavni slučaj Domagoja Margetića.

Listovi “Narodne novine” i “Novi Pečat” više ne postoje, a njihov glavni urednik Radmilo Šipovac danas je na mjestu direktora Novinske agencije Republike Srpske “Srna”.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime