spot_img
spot_img

Брчко: Ученици из одјељења са посебним потребама на Државном првенству Специјалне олимпијаде БиХ

spot_img
spot_img
spot_img

Удружење младих “Спортрек“ Брчко у оквиру пројекта „Заједно можемо много“ који се током читаве школске године реализује под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ, а подразумјева пружање прилике за укључивање што већег броја ученика из одјељења са посебним потребама основних школа са подручја Брчко дистрикта БиХ у редовне физичке активности као најбоља превенција изолације из друштва и одбацивања истих због њихових здравствених проблема и промоција основних начела спорта међу младима, а све то се реализује кроз редован тренажни процес до два пута седмично под надзором стручних лица.

Наредна активност у оквиру овог пројекта на распоред је у петак, 30. новембра, када ученици из одјељена са посебним потребама Треће основне школе Брчко заједно са полазницима школе кошарке “Спортрек” учествују на Државном првенству Специјалне олимпијаде БиХ у кошарци 3×3 које се одржава у тузланској дворани Мејдан.

Такмичење је екипног типа и биће организовано у двије фазе. Прва фаза подразумјева групно такмичење, а након тога слиједи КУП систем на испадање. Све утакмице се играју по правилима Специјалне Олимпијаде БиХ и СОИ.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img