Brčko: Učenici iz odjeljenja sa posebnim potrebama na Državnom prvenstvu Specijalne olimpijade BiH

Udruženje mladih “Sportrek“ Brčko u okviru projekta „Zajedno možemo mnogo“ koji se tokom čitave školske godine realizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a podrazumjeva pružanje prilike za uključivanje što većeg broja učenika iz odjeljenja sa posebnim potrebama osnovnih škola sa područja Brčko distrikta BiH u redovne fizičke aktivnosti kao najbolja prevencija izolacije iz društva i odbacivanja istih zbog njihovih zdravstvenih problema i promocija osnovnih načela sporta među mladima, a sve to se realizuje kroz redovan trenažni proces do dva puta sedmično pod nadzorom stručnih lica.

Naredna aktivnost u okviru ovog projekta na raspored je u petak, 30. novembra, kada učenici iz odjeljena sa posebnim potrebama Treće osnovne škole Brčko zajedno sa polaznicima škole košarke “Sportrek” učestvuju na Državnom prvenstvu Specijalne olimpijade BiH u košarci 3×3 koje se održava u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

- Reklama -

Takmičenje je ekipnog tipa i biće organizovano u dvije faze. Prva faza podrazumjeva grupno takmičenje, a nakon toga slijedi KUP sistem na ispadanje. Sve utakmice se igraju po pravilima Specijalne Olimpijade BiH i SOI.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime