Brčko: U velikoj policijsko akciji “Granica” pronađeni kokain, oružje i municija

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski radnici Policije Brčko distrikta BiH, u saradnji sa MUP-om RS i SIPA, već nekoliko sati realizuju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva “Granica” na području Brčkog, Bijeljine i Šamca.

Istražitelj Tužilaštva BiH, nalazi se na terenu gdje koordinišu aktivnosti u svezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

- Reklama -

Vrše se pretresi na 13 lokacija, a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Tokom pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od 1 kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i municije, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

Iz Tužilaštva BiH istakli su da u interesu istrage u ovom trenutku ne mogu javnosti davati više informacija niti detalja.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime