spot_img
spot_img

Brčko: ”Povratnik” protiv narko-dilera

spot_img
spot_img

Zbog rasturanja nekoliko vrsta droge, uključujući i heroin, kokain te marihuanu, više lica uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji “Povratnik”, sprovedenoj u Brčko distriktu i Tuzlanskom kantonu, pod dirigentskom palicom Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Kako se sumnja, još od septembra prošle godine su heroin nabavljali iz Srbije, i to u saradnji s njima poznatim osobama, a potom je, prema prikupljenim dokazima, droga krijumčarena u Brčko.

One koji su pohapšeni sumnjiče da su zatim učestvovali u daljem rasturanju droge narko-dilerskoj mreži u BiH, ali i inostranstvu. Terete ih, takođe, da su u BiH nastavljali i preprodavali i marihuanu i spid.

Akciju, koja je počela u rano jutro, izvele su desetine policajaca Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno s kolegama iz Policije Brčko distrikta. Zajedno su pretresli veći broj lokacija.

“Meta akcije su osumnjičeni iz Brčko distrikta, koji su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa krijumčarili i dalje rasparčavali i u BiH prodavali veću količine droge, uključujući heroin, kokain i marihuanu”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz SIPA su precizirali da su pretresali objekte na devet lokacija na području Brčkog i Tuzle. Cilj je bio pronalazak i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Da li su nešto pronašli, nisu naveli.

“Ove aktivnosti realizuju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona”, rekla je Kristina Jozić, portparol SIPA.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img