spot_img
spot_img

Брчко да организује састанак на којем ће бити размотрене варијанте траса ауто-пута

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког Есад Кадрић у наредним данима треба да организује састанак да се именују носиоци испред ентитета и дефинише датум када ће се састати и размотрити варијанте за дионицу ауто-пута Сарајево-Београд који пролази кроз Брчко, закључак је данашњег састанка у Сарајеву званичника Републике Српске, БиХ и Федерације БиХ (ФБиХ).

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић рекао је новинарима да коначна одлука о избору трасе кроз Брчко припада дистрикту.

Он је додао да за финасирање овог дијела ауто-пута постоји интерес и Републике Српске и ФБиХ.

Митровић је навео да је било различитих мишљења на овом данашњем састанку, те да је од градоначелника Брчког предложено да се уради ревизија предложених траса, у коју би се укључили експерти из Аутопутева Републике Српске и Аутоцеста ФБиХ.

У Сарајеву је данас одржан састанак званичника Републике Српске, БиХ и ФБиХ о наставку и убрзавању реализације пројекта изградње ауто-пута Сарајево-Београд, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

Састанку са присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, премијер ФБиХ Фадил Новалић и градоначелником Брчког Есад Кадрић, те директори “Аутопутева Републике Српске” Душан Топић и “Аутоцеста ФБиХ” Елмедин Володер, предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img