Brčanski odbojkaši i odbojkašice spremni za finalne utakmice KUPa RS

Danas je u Brčkom pred finalnu utakmicu upriličena pres konferencija u povodu KUP-a Republike Srpske koji se održava po 25. put u ženskoj konkurenciji.

Finalna utakmica se igra između domaćeg predstavnika ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko i ŽOK „BL- Volej“, u petak 9. novembra od 17:00 sati. Brčanske odbojkašice do sada imaju 15 osvojenih pehara Kupa Republike Srpske i 12 uzastopnih.

- Reklama -

“Dva atraktivna protivnika koja su i očekivana. Prema našim pretpostavkama dobili smo ekipu Banja Luka Volej koja je po drugi put u finalu KUP-a RS-a, odnosno po drugi put u završnici KUP-a Bosne i Hercegovine. Mogu da vam kažem da su oni i prošle godine, iako to rezultatski tabelarno nije ispalo na kraju, bili ponajbolji u odbojkaškom smislu. Organizovana ekipa koja je igrala kvalitetnu i atraktivnu odbojku, sa dosta dobrom odbranom. Ove godine su se pojačali na poziciji srednjaka sa Kovačevićkom iz Bijeljine, tu je i primač servisa Đapa koja je prošle godine igrala u vicešampionu Kuli. Ove godine su opravdali sva očekivanja” rekao je Smail Pezerović, trener ŽOK „Bimal- Jedinstvo“.

Zanimljivo je da obje ekipe do sada nisu izgubile niti jednu utakmicu i nisu ispustile niti jedan set.

“Sigurna sad da se BL Volej neće lako predati , poznato je i da su one borbena ekipa, ali je iskustvo na našoj strani i nadam se da ćemo to iskoristiti na pravi mogući način” rekla je Žana Dragutinović, kapiten ŽOK „Bimal- Jedinstvo“.

Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog i Majevice iz Lopara su finalisti KUP-a Republike Srpske za muškarce koje se igra 10. novembra u Brčkom. Mladost je u polufinalu izbacila Radnički Bijeljina a Majevica je bila bolja od banjalučkog Borca.

“Zdravstveni bilten je na zadovoljavajućem nivou, mi smo spremni za utakmicu i za pobjedu” rekao je Saša Zimonjić, Kapiten OK „Mladost” Brčko.

“Mi već godinama osvajamo, ovo je imperativ za nas da budemo šampioni i osvajamo sve tri titule tokom godine. Taktike neke nema, znamo da je Majevica ove godine ušla u ligu i da su ambiciozni. Sigurno da neće biti ni malo lako, ali spremni smo za utakmicu” kaže Radoslav Janjić, primač OK „Mladost“ Brčko.

Na kraju press konferencije još jednom su pozvani svi ljubitelji sporta u Brčko distriktu da dođu i budu glasni u podršci mladim Brčankama i Brčacima, koji će dati sve od sebe da titule pobjednika ostanu u našem gradu.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime