Brčak Edin Baković imenovan za selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH

Edin Baković imenovan je za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na period od šest mjeseci, odlučio je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici u Sarajevu.

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Džaiš, a radi se o jednom od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora. U igračkoj karijeri upisao je 86 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a boje reprezentacije Bosne i Heregovine branio je 60 puta, saopšteno je iz OSBiH.

Za direktora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH imenovan je Edin Glogić.

- Reklama -

Upravni odbor razriješio je sve selektore dužnosti, a osim Bakovića imenovan je selektor ženske kadetske reprezentacije BiH, a ovu funkciju će obavljati Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović razriješena sa pozicije generalnog sekretara, na lični zahtjev, Upravni odbor ukazao je povjerenje Lejli Zonić koja će u narednih šest mjeseci biti vršilac dužnosti generalnog sekretara, sa mogućnošću produženja saradnje.

Čestitka Šadića

Bakoviću je imenovanje čestitao i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta, Edin Šadić.

“Povodom imenovanja za selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH sugrađaninu Edinu Bakoviću upućujem iskrene čestitke.

Edin Baković Baka u svojoj odbojkaškoj karijeri bio je uspješan i kao igrač i kao trener, stoga očekujemo da će nizati uspjehe i na novoj poziciji, vodeći odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo imenovanje učinilo je radosnim Edinove sugrađane jer je ono još jedna svojevrsna promocija Brčkog kao grada odbojke”, rekao je Šadić.

(rtvtk.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime