spot_img
spot_img

Бранкица Михајловић: Свјетска а наша!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одбојкашице Србије оствариле су историјски успјех освајањем Свјетског првенства у Јапану и објединиле титуле континенталног и планетарног шампиона, а љубитеље спорта из Брчког највише радује чињеница да је припаднице ове златне генерације и наша Бранкица Михајловић.

Звучи невјероватно да је у посједу једне Брчанке сада европско и свјетско злато, те олимпијско сребро.

Ваља напоменути и то да су овом титулом одбојкашице Србије постигле нешто што није пошло за руком никоме чак 27 година!

Након драматичног финала, Бранкица је говорила о читавом турниру, али и о самом току финала, које је било права одбојкашка посластица са срећним крајем по наше хериоине.

“Сви смо јако срећни и задовољни, било је јако напорно цело првенство, било је ту доста квалитетних екипа. Пре свих Италија, која је играла врло квалитетну одбојку, све честитке и њима. Било је право финале играти у пет сетова, а наравно драго ми је што смо ми завршиле као победнице. Ово је историјски тренутак за све нас, за Србију и мислим да сви требају да буду поносни и срећно због овог резултата”, рекла је Михајловићева.

Подсjетимо, она је уз Тијану Бошковић била најефикаснија у финалу са 20 освојених поена, али је њен допринос немерљив кроз пуке статистичке бројке јер је саиграчицама давала преко потребну мирноћу у тренутку када се резултат ломио.

Бранкица је рођена у Брчком 1991. године, гдје је и започела клупску каријеру у “Јединству”. Тада је постала брчанска Принцеза и до данас је то остала за све своје суграђане.

Са селекцијом Србије освојила је златна одличја са Европског првенства 2017. године и Свјетског првенства у Јапану, сребро на Олимпијским играма 2016. и Свјетском купу 2015. године, а бронзом се окитила у Европској лиги 2012. године, Свјетском гран прију 2013. године, те Европским играма и Европском првенству 2015. године.

Током каријере играла је за “Волеро”, “Хјундаи”, “Кан”, “Рио де Женеиро”, “Hasimicu Springs” “Фенербахче”, “Тјанђин” и “Марвелус”. Са клубовима, Бранкица је освојила чак 16 трофеја!

Када су у питању индивидуална признања, изабрана је за најбољег примача сервиса на Свјетском гран прију 2013. године, Свјетском купу 2015. и Олимпијским играма 2016. године, док је била и у идеалном тиму Европског првенства 2017. године.

Бранкица је одликована и Медаљом заслуга за народ.

 

 

 

 

 

(SRNA/OSS/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img