Brankica Mihajlović: Svjetska a naša!

Odbojkašice Srbije ostvarile su istorijski uspjeh osvajanjem Svjetskog prvenstva u Japanu i objedinile titule kontinentalnog i planetarnog šampiona, a ljubitelje sporta iz Brčkog najviše raduje činjenica da je pripadnice ove zlatne generacije i naša Brankica Mihajlović.

Zvuči nevjerovatno da je u posjedu jedne Brčanke sada evropsko i svjetsko zlato, te olimpijsko srebro.

- Reklama -

Valja napomenuti i to da su ovom titulom odbojkašice Srbije postigle nešto što nije pošlo za rukom nikome čak 27 godina!

Nakon dramatičnog finala, Brankica je govorila o čitavom turniru, ali i o samom toku finala, koje je bilo prava odbojkaška poslastica sa srećnim krajem po naše herioine.

“Svi smo jako srećni i zadovoljni, bilo je jako naporno celo prvenstvo, bilo je tu dosta kvalitetnih ekipa. Pre svih Italija, koja je igrala vrlo kvalitetnu odbojku, sve čestitke i njima. Bilo je pravo finale igrati u pet setova, a naravno drago mi je što smo mi završile kao pobednice. Ovo je istorijski trenutak za sve nas, za Srbiju i mislim da svi trebaju da budu ponosni i srećno zbog ovog rezultata”, rekla je Mihajlovićeva.

Podsjetimo, ona je uz Tijanu Bošković bila najefikasnija u finalu sa 20 osvojenih poena, ali je njen doprinos nemerljiv kroz puke statističke brojke jer je saigračicama davala preko potrebnu mirnoću u trenutku kada se rezultat lomio.

Brankica je rođena u Brčkom 1991. godine, gdje je i započela klupsku karijeru u “Jedinstvu”. Tada je postala brčanska Princeza i do danas je to ostala za sve svoje sugrađane.

Sa selekcijom Srbije osvojila je zlatna odličja sa Evropskog prvenstva 2017. godine i Svjetskog prvenstva u Japanu, srebro na Olimpijskim igrama 2016. i Svjetskom kupu 2015. godine, a bronzom se okitila u Evropskoj ligi 2012. godine, Svjetskom gran priju 2013. godine, te Evropskim igrama i Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Tokom karijere igrala je za “Volero”, “Hjundai”, “Kan”, “Rio de Ženeiro”, “Hasimicu Springs” “Fenerbahče”, “Tjanđin” i “Marvelus”. Sa klubovima, Brankica je osvojila čak 16 trofeja!

Kada su u pitanju individualna priznanja, izabrana je za najboljeg primača servisa na Svjetskom gran priju 2013. godine, Svjetskom kupu 2015. i Olimpijskim igrama 2016. godine, dok je bila i u idealnom timu Evropskog prvenstva 2017. godine.

Brankica je odlikovana i Medaljom zasluga za narod.

 

 

 

 

 

(SRNA/OSS/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime