spot_img
spot_img

“Bošnjakinja, nakon što je proslavila Vaskrs”: Dragana Čavka ipak član UO RTRS

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dragana Čavka je postala bošnjački član Upravnog odbora RTRS, nakon što je svoje mišljenje danas dao Ustavni sud RS.

Nakon što se u javnosti digla prašina oko Čavkinog imenovanja, jer je Srpkinja koja je preko noći postala Bošnjakinja, ipak će zasjesti na tu funkciju.

Podsjećamo, na njeno imenovanje reagovao je i generalni sekretar SNSD Srđan Amidžić, rekavši da se prilikom izbora članova UO RTRS trebalo voditi i o stručnosti članova, a ne samo o popunjavanju stranačkih kvota.

Međutim, po svemu sudeći, nije samo Čavkino imenovanje prošlo burno, jer se u medijima mnogo spekulisalo i o srpskom članu UO RTRS.

Na sinoćnjem zasjedanju Narodne skupštine RS na to mjesto imenovana je Jelena Majkić iz SNSD, koja u UO RTRS dolazi iz Helikopterskog servisa!

Šef kluba PDP Igor Crnadak poručio je da je sramota kako su pojedini poslanici iz SNSD vodili izglasavanje “hanume” Dragane za bošnjačko mjesto u Upravnom odboru RTRS.

– Tamindžija, imenuješ, sav ponosan, Bošnjakinju u rukovodstvo RTRS, nakon što je proslavila Vaskrs i krstila djecu u pravoslavnoj crkvi. Svaka čast. I sad si dobio papirić sa imenom gospođe koja mora proći, provodiš to klimajući glavom i nije te nimalo sramota da pokušavaš držati lekcije poslanicima PDP – poručio je sinoć Crnadak.

Naime, poslanici PDP su reagovali jer su tek pred tačku dnevnog reda dobili ime člana za UO RTRS iz srpskog naroda.

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img