spot_img
spot_img

Босић: “Аутопут треба да иде трасом Београд – Бијељина – Брчко – Тузла – Сарајево”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Напоменуо је да ће веза између та два града постојати на разне начине, преко коридора Vc и на друге начине, “али важност овог повезивања је и у унутрашњем саобраћају, односно у повезивању градова, регија, привреде унутар државе”.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је прихватио приједлог замјеника предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ Младена Босића (СДС) да се у дневни ред уврсти и Декларација о критеријима за дефинирање трасе будућег аутопута између Београда и Сарајева.

Босић је, образлажући свој приједлог, казао да је декларација политички неутрална и покушава да скрене пажњу да приликом одређивања гдје ће се новац грађана инвестирати морају бити уважени критеријуми који су јасни, егзактни и лако доказиви.

– У овом случају створена је политичка воља у билатералним или трилатералним сусретима између извршних власти БиХ и Републике Србије, у то се укључила и Република Турска која је обећала да ће финансијски помоћи изградњу и повезивање Сарајева и Београда – казао је Босић.

Напоменуо је да ће веза између та два града постојати на разне начине, преко коридора Vc и на друге начине, „али важност овог повезивања је и у унутрашњем саобраћају, односно у повезивању градова, регија, привреде унутар државе“.

Босић каже да би та траса требала да иде путем Београд – Бијељина – Брчко – Тузла -Сарајево.

– Овај приједлог декларације није против било које друге трасе – навео је он.

Прихваћен је и приједлог посланика Дамира Арнаута да се у дневни ред данашње сједнице уврсти Информација о врсти, броју, интензитету и трошковима посјета и путовања министра вањских послова БиХ другим државама те њихова сврха по интересе БиХ и њених грађане.

 

 

 

(FENA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img