Bolovi u stomaku i glavobolja pune ambulante

Promjene vremena nepovoljno utiču na zdravlje ljudi, posebno na one sa kardiovaskularnim i plućnim bolestima, a u prilog tome govori i povećan broj pacijenata u pojedinim domovima zdravlja u RS.

– Dolaze pacijenti sa simptomima sunčanice, žale se na proliv i povraćanje, jer povišena temperatura pogoduje razvoju brojnih virusa i bakterija – istakli su u Domu zdravlja Trebinje.

- Reklama -

Dodaju da je za vrijeme velikih vrućina treba ograničiti fizičku aktivnost i ne pretjerivati sa hranom.

– Vrlo je važno unositi dovoljno tečnosti, najbolje vodu. Da bi bili spriječeni stomačni problemi, savjetujemo pravilno čuvanje namirnica i redovno pranje ruku – dodali su iz ove zdravstvene ustanove.

Više pacijenata koji se žale na glavobolju, bol u stomaku ili povišenu temperaturu, posebno u večernjim časovima, zabilježeno je i u bijeljinskom Domu zdravlja.

– Uglavnom se javljaju pacijenti koji su tokom dana boravili na kupalištima. Uzimanje dosta tečnosti, adekvatno oblačenje i lagana ishrana najbolji su recept za očuvanje zdravlja – istakla je načelnik Službe hitne pomoći u bijeljinskom Domu zdravlja dr Dubravka Savić.

Gužve u ambulantama Doma zdravlja zabilježene su i u Prijedoru, gdje su vrućine, ali i pad temperature protekla dva dana, negativno uticali na hronične bolesnike.

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime