spot_img

Bingo kupio tuzlansku Ditu

Published:

- Advertisement -

Fabrika deterdženata Dita iz Tuzle prodata je kompaniji Bingo, ekskluzivno saznaje Faktor.

Prodaja je obavljena sistemom slobodne pogodbe, a odbor povjerilaca Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena u Opštinskom sudu Tuzla.

– Odbor povjerilaca prihvatio je ponudu kompanije Bingo d.o.o. u iznosu od 7.673.000 KM. Kupovinom se Bingo d.o.o. obavezao da će ostaviti svih 75 radnika koji trenutno rade i nastaviti proizvodnju – rekao je za Faktor Almir Bajrić, rukovodilac Ekonomsko-finansijske službe Fabrike deterdžanata Dita.

Novcem od prodaje biće uvezan kompletan radni staž svih radnika Dite, potvrdio je Bajrić, kako ovih koji trenutno rade, tako i onih koji više nisu zaposleni u ovoj fabrici deterdženata.

– Biće dovoljno novca za isplatu onih u višem isplatnom razredu po Zakonu o stečaju FBiH, a to znači i da će radnici dobiti i osam zaostalih plata. Razlučni povjerioci, odnosno banke Raiffeisen, Bora Banja Luka i Intesa San Paolo su se odrekle dijela potraživanja da bi se mogle izmiriti obaveze ka Fondu PIO/MIO – navodi Bajrić.

On dodaje da će za ostale isplatne razrede u stečaju ostati između 200 i 300 hiljada KM.

Do sada je bilo sedam javnih poziva za prodaju Dite, ali su svi okončani bezuspješno.

Da bi Bingo definitivno preuzeo upravljanje fabrikom, potrebno je da uplati novac, a rok za to je 30 dana, te da nakon toga prihvati i sve obaveze iz ugovora.

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img