Bijeljina: Piroman zapalio šest objekata

Nakon pet zapaljenih objekata u protekla tri mjeseca, dvadesetogodišnji Dragan Lazić iz Bijeljine, podmetnuo je i šesti požar u noći između 8. i 9. marta.

Piroman je kuću u Ulici Branka Ćopića zapalio samo desetak dana nakon izlaska iz jednomjesečnog pritvora. Prema podacima iz nadležnih institucija, radi se o licu s lakom mentalnom retardacijom i psihičkim poremaćajima.

- Reklama -

Lazić je ponovo u pritvoru, nakon što je bijeljinska policija potvrdila sumnje vatrogasaca da je 9. marta zapalio kuću u Ulici Branka Ćopića.

Dejan Balorda iz Profesionalne vatrogasne jedinice Bijeljina kaže da je zapaljena napuštena kuća, te da su vatrogasci izlaskom na lice mjesta spriječili širenje požara.

Laziću je to bio šesti objekat koji je zapalio u prethodna tri mjeseca.

– Lice je u mjesecu novembru, za manje od 24 sata na području grada Bijeljine, zapalilo tri napuštene kuće. Ono je za kratko vrijeme pronađeno i lišeno slobode – navodi Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Po izlasku iz pritvora Lazić vrlo brzo, 27. decembra, ponovo pali- ovog puta podrum u jednoj stambenoj zgradi. Osnovni sud mu određuje pritvor 26. januara, prvobitno do izricanja presude, ali ga pušta na slobodu poslije mjesec dana, što je, pokazalo se, bila loša procjena. Radi se o mladiću sa psihičkim poremećajem koji je bio na psihijatrijskoj obradi u Centru za zaštitu mentalnog zdravlja.

– Kod ovog lica se može očekivati recidiv. Ja sam ponudio da nastavimo dalje da dalje radimo s njim, ali se ta saradnja nije nastavila. Piromanija spada u posebne poremećaje impulsa u koje svrstavamo i kockanje i kleptomaniju – navodi prim. dr Milan Novaković, načelnik Centra.

U Centru za socijalni rad potvrđeno je da je Dragan Lazić, usljed poremećenih porodičnih odnosa, bio njihov štićenik. Kao dijete s lakšom mentalnom retardacijom pohađao je specijalno odjeljenje osnovne škole. Sve ovo biće uzeto u obzir tokom krivičnog postupka koji je protiv njega pokrenulo Okružno tužilaštvo u Bijeljini, ali je sasvim jasno da je njegov boravak na slobodi vrlo rizičan.

 

 

 

(rtrs.tv/infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime