spot_img

Bijeljina: Otkriven spomenik majkama poginulih boraca

Published:

- Advertisement -

“Svevišnji Gospode Bože, hvala Ti što si darovao srpskom narodu takve i tolike matere, koje ostadoše do kraja verne zakonu Tvome”, ispisano je na spomeniku posvećenom majkama poginulih srpskih sinova svih ratova osveštanom danas u porti Sabornog hrama Rođenja presvete Bogorodice na Ledincima.

U želji da oda počast majkama poginulih i nestalih boraca, inicijativu za podizanje spomenika dalo je Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, a ideja je realizovana uz poršku brojnih humanih ljudi i organizacija.

Spomenik su otkrili Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, savjetnik Odjeljenja za boračku, invalidsku i civilnu zaštitu Slaviša Savić i predsjednik Udruženja Smilja Mitrović, a osveštali su ga sveštenici Bijeljinskog eprahijskog namjesništva.

Gradonačelnik se prigodnim govorom obratio prisutnima i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog završetka spomenika.

– Danas smo otkrili još jedan spomenik u našem gradu i hvala, prije svega, Udruženju porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice zbog inicijative koju su pokrenuli za postavljanje spomenika, kao i svim koji su pomogli da se spomenik izradi. Skoro 30.000 sinova je svoje živote dalo za Republiku Srpsku, da bismo mi, danas, u njoj mogli da živimo. Kao što je Republika Srpska trajna, tako je trajan i bol majki koje su izgubili sinove i nadam se da će ovaj spomenik bar malo smanjiti taj bol koji osjećaju, a svim borcima neka je vječna slava i mir – poručio je Mićić.

Predsjednik Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije Smilja Mitrović je uručila zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su podržale izgradnju spomenika.

 

 

 

(infobijeljina.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img