Bijeljina: Autobus sa neispravnim kočnicama i pijani vozač za dječiju ekskurziju

Policija u Bijeljini prekršajnim nalozima kaznila je vozače agencija “Viena tur” J.B. i “Gajić prom” N.G. koji su se u alkoholisanom stanju pojavili uoči polaska učenika osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić” i “Jovan Dučić” na ekskurziju u Srbiju.

Kod vozača J.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg, a kod njegovog kolege N.G. izmjereno je 0,74 g/kg.

- Reklama -

Policija će ujedno protiv odgovornih osoba u ovim agencijama podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka, a paprenu kaznu trebala bi platiti agencija “Viena tur”.

Naime, policija je otkrila da je ova agencija osim alkoholisanog vozača poslala dokumentaciju koja uopšte nije pripadala autobusu za koji je naknadnim tehničkim pregledom utvrđeno da nije ispravan.

Naime, na autobusu su kako je otkrio izvor Srpskainfo bile neispravne kočnice.

Kako bi provjerili uznemirujuće informacije, a posebno jer su se portalu Srpskainfo javili zabrinuti roditelji, obratili smo se agencijama čiji su vozači uhvaćeni u alkoholisanom stanju.

Iz agencije “Viena tur” su nam prvo rekli da su odgovorne osobe na doručku, te da ih pozovemo kasnije, a kada je to “kasnije” došlo, na telefon agencije javio se muškarac i negirao bilo kakvu vezu ove agencije i njenog vozača sa uznemirujućim informacijama?!

Muškarac se međutim nije želio predstaviti. U agenciji “Gajić prom” su kratko potvrdili za Srpskainfo da su čuli da se nešto desilo, ali nam je rečeno da odgovornih osoba sa kojima bi mogli razgovarati trenutno nema.

Jedina osoba koja je kada su u pitanju agencije razgovarala i objasnila čitavu situaciju bila je Maja Antić direktor agencije “Hepi travel” iz Bijeljine koja je ujedno organizovala jednodnevni izlet u Srbiju.

Antić je tako izjavila da ova agencija ima potpisane ugovore sa drugim agencijama kada su u pitanju ekskurzije.

Na dan polaska Antićeva za Srpskainfo objašnjava da je zvala policiju kako bi obavila kontrolu vozača i pregled svih autobusa kada su alkoholisni vozači otkriveni, kao i tehnički neispravan autobus.

– Nama je na prvom mjestu bezbjednost djece i uvijek radim u tom pravcu. Nedopustivo je da neko od vozača autobusa ima alkohola u krvi. U svojoj karijeri susrela sam se prije nekoliko godina sa ovakvom situacijom i to je za sve nas bio veliki šok – izjavila je Antićeva.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime