spot_img
spot_img

БиХ сигурно уточиште џихадиста

spot_img
spot_img

СДА је помогла да се БиХ претвори у сигурно уточиште џихадиста, који пријете БиХ, Европи и остатку свијета, наводи се у новом извјештају Владе Републике Српске Савјету безбједности УН.

“Досљедно својој исламистичкој идеологији, СДА је током рата позвала муџахедине у БиХ и наставила да одржава тијесне везе са радикалним исламистима”, истиче се у седмом дијелу извјештаја под насловом “Европски званичници и новинари изражавају све већу забринутост због све озбиљније пријетње коју представљају џихадисти у БиХ”.

У извјештају упућеном Савјету безбједности се указује да су међу европским званичницима и новинарима све присутнија страховања због претварања БиХ у уточиште терориста.

У документу се цитира “Шпигл” који је у недавно објављеној анализи написао да њемачки истражиоци сматрају да у БиХ постоји “десетак мјеста на којима су селефије, сљедбеници тврдокорног сунитског тумачења ислама, окупиле радикале, без икаквог узнемиравања од органа власти”.

У извјештају се подсјећа да је СДА основана као исламистичка странка, што је и остала и цитира “Исламска декларација” Алије Изетбеговића да нема мира ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских друштвених и политичких институција.

“Досљедно својој идеологији, СДА је током рата позвала муџахедине у БиХ и наставља да одржава тијесне везе са радикалним исламистима. Тужилаштво БиХ није затражило правду за злодјела муџахедина над Србима”, подсјећа се у документу.

Осим тога, безбједносни апарат БиХ, којим доминира СДА, не успијева да сузбије присуство џихадиста у БиХ.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img