BiH sigurno utočište džihadista

SDA je pomogla da se BiH pretvori u sigurno utočište džihadista, koji prijete BiH, Evropi i ostatku svijeta, navodi se u novom izvještaju Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

“Dosljedno svojoj islamističkoj ideologiji, SDA je tokom rata pozvala mudžahedine u BiH i nastavila da održava tijesne veze sa radikalnim islamistima”, ističe se u sedmom dijelu izvještaja pod naslovom “Evropski zvaničnici i novinari izražavaju sve veću zabrinutost zbog sve ozbiljnije prijetnje koju predstavljaju džihadisti u BiH”.

- Reklama -

U izvještaju upućenom Savjetu bezbjednosti se ukazuje da su među evropskim zvaničnicima i novinarima sve prisutnija strahovanja zbog pretvaranja BiH u utočište terorista.

U dokumentu se citira “Špigl” koji je u nedavno objavljenoj analizi napisao da njemački istražioci smatraju da u BiH postoji “desetak mjesta na kojima su selefije, sljedbenici tvrdokornog sunitskog tumačenja islama, okupile radikale, bez ikakvog uznemiravanja od organa vlasti”.

U izvještaju se podsjeća da je SDA osnovana kao islamistička stranka, što je i ostala i citira “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića da nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija.

“Dosljedno svojoj ideologiji, SDA je tokom rata pozvala mudžahedine u BiH i nastavlja da održava tijesne veze sa radikalnim islamistima. Tužilaštvo BiH nije zatražilo pravdu za zlodjela mudžahedina nad Srbima”, podsjeća se u dokumentu.

Osim toga, bezbjednosni aparat BiH, kojim dominira SDA, ne uspijeva da suzbije prisustvo džihadista u BiH.

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime