spot_img
spot_img

БиХ против санкција Русији и Бјелорусију у ЕБРД-у

spot_img
spot_img

Савјет министара БиХ ни данас није постигао сагласност у вези са гласањем БиХ да се Русији и Бјелорусији обустави приступ ресурсима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Како незванично сазнајемо, против тога да се Русији и Бјелорусији уведу санкције гласали су српски министри док су хрватски и бошњачки били за.

За гласање о овоме задужен је Вјекослав Беванда, министар финансија и трезора БиХ који је и гувернер БиХ у Европској банци за обнову и развој.

Још раније, да подржи резолуцију ЕБРД-а од Беванде је тражио Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ на састанку којем је присуствовало још и осам абмасадора.

Такође, Савјет министара БиХ на данашњој сједници није разматрао Приједлог одлуке о привременој забрани извоза одређених шумских дрвних сортимената.

“Министарство спољне трговине и економских односа повукло је ову тачку уочи усвајања дневног реда због прибављања одређених мишљења”, саопштено је Савјета министара БиХ.

Иначе, ова тачка, односно забрана извоза обловине из БиХ није добила подршку ни на прошлој сједници Савјета министара БиХ јер су министри из Федерације БиХ гласали против тога.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img