spot_img
spot_img

БиХ добила потврду: Од средине фебруара долазе прве дозе вакцина

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На адресу Министарства цивилних послова БиХ данас је стигла обавијест и потврда из Глобалне алијансе за вакцине (GAVI) у којој стоји да ће од средине фебруара почети испорука вакцина за БиХ.

“Веома смо сретни што можемо подијелити с вама писмо директора Ковакса, у којем се налазе посљедње информације о дистрибуцији вакцина за БиХ путем Ковакс механизма. Ово писмо се односи на намјенску расподјелу која је директно креирана према БиХ”, саопштено је из Министартства цивилних послова.

Из овог Министарства су навели како им се GAVI захвалио за “сав напор и труд које су континуирано улагали како би вакцине стигла до БиХ.”

Истакнуто је како се ради само о првој алокацији за БиХ. Ријеч је о вакцинама која су добила потребно одобрење Европске агенције за лијекове (EMA) и које је одобрила Свјетска здравствена организација (СЗО).

Број доза вакцина произвођача Biontech-Pfizer које ће БиХ примити средином фебруара износи 23.400 доза, док број доза вакцине AstraZeneca/SKBIO које ће БиХ примити средином или крајем фебруара износи од 153.600 до 259.200 доза.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img