Biciklom iz Banja Luke do Tokija

Biciklisti Nemanja Lendić iz Gradiške i Nikola Dupalo iz Novog Grada, odlučili su se na nesvakidašnji poduhvat. Riječ je o biciklističkoj turi Banja Luka – Tokio, u dužini od 15. 000 do 20. 000 kilometara.

Dvojica biciklista iz Republike Srpske planiraju da krenu na put početkom maja i očekuju podršku sponzora jer je njihova ekspedicija i humanitarnog karaktera. Ovaj poduhvat, najveći u istoriji domaćeg biciklizma, podrazumijeva kompleksnu sportsku pripremu i nomadski način života tokom sedam mjeseci koliko će trajati.

- Reklama -

Planiraju da dnevno prelaze po 100 kilometara, a kretaće se rutom Banja Luka – Beograd, zatim preko Rumunije kroz čuveni Transfagarasan prolaz kroz Karpate.

-Zatim idemo prema Crnom Moru, spuštamo se preko Bugarske, Turske, Bosfor – Instanbul, zatim Jermenija – Gruzija- Rusija- Kazakstan – Mongolija, stotine kilometara pustinje Gobi, pa Kina, Južna Koreja, Fokušima, Hirošima, Kobe, Nagasaki, planina Fudži i spustamo se u Tokio, objašnjava Lendić plan puta.

U okviru priprema za ekspediciju biciklisti će prikupljati pomoć za liječenje braće Stefana (8) i Daria (6) Kostadinovića, koji boluju od distorzije mišića. Kostadinovići su rođeni savršeno zdravi, ali su oboljeli prije godinu dana, a njihova operacija u Italiji iziskuje značajna finansijska sredstva.

-Trenutno smo u potrazi za sponzorima, ali kako smo rekli, vozimo srcom i za dječake, tako da krećemo koliki god budžet imali na raspolaganju. Prije puta dio novca uručujemo za liječenje dječaka, kao i sve što ostane poslije puta, kaže Nemanja Lendić.

 

 

 

(istinito.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime