Banjalučanin kupusom otjerao razbojnika!

Namjeravajući da u Banjaluci opljačka prodavnicu “Daca i Ana”, razbojnik je prošao kao bos po trnju jer ga je vlasnik trgovine uspio otjerati bacajući na njega sve što mu se našlo pri ruci, nakon čega je bandit, ne vjerujući šta ga je snašlo – pobjegao praznih šaka. 

Prema informacijama iz policije, pokušaj razbojništva odigrao se preksinoć oko 20 časova u Ulici Miloša Obilića, u banjalučkom naselju Obilićevo. Izvor upućen u detalje ovog nesvakidašnjeg događaja pojašnjava da je pljačkaš pod okriljem noći upao u trgovinu, vjerovatno misleći da je prodavačica unutra sama.

- Reklama -

– U tim momentima trgovkinja je bila pored frižidera, a on je ušetao sa ženskom čarapom na glavi, odnosno najlonkama. Ni riječi izgovorio nije. Izvadio je kuhinjski nož i prišao kasi, kako bi se “poslužio” pazarom – pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Šokirana radnica tada je učinila jedino što je mogla – galamom je pozvala vlasnika, koji je bio u kancelariji u sklopu trgovine.

– Gazda prodavnice je istrčao i počeo je i on da galami, što razbojnika nije obeshrabrilo. Potom je vlasnik uzeo bombone, čokolade, pa i glavice kupusa, kojim je počeo da gađa pljačkaša. Jednom glavicom kupusa pogodio ga je u glavu – otkriva izvor urnebesne detalje neuspjele pljačke.

Razbojnik je pritom imao još jedan peh, jer mu je u pokušajima da nožem otjera vlasnika trgovine, te da ujedno dođe do novca, ključ kase ispao i već tada se ispostavilo da su njegove namjere osuđene na propast.

– Istrčao je iz trgovine i otišao u smjeru iz kojeg je došao – prema ulici koja vodi ka Zelenom mostu – pojašnjava sagovornik. Osim čarape na glavi, bandit je nosio i tamniji duks. Rukavice nije imao tako da će ga, moguće je, odati otisci prstiju.

Policija može da računa i na snimke video-nadzora, kojim je ova drama zabilježena. Potraga za razbojnikom je u toku. Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, kazala je da se osumnjičeni udaljio u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj.

– Obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a policijski službenici rade na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju pokušaja razbojništva – rekla je Markanovićeva.

 

 

 

(srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime