spot_img
spot_img

Бања Лука: Студира у Њемачкој, а “гласао”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бањалучанин Дарко Марковић није ни слутио да ће бити свједок изборне преваре када је данас дошао да гласа на свом бирачком мјесту у Основној школи “Георгиј Стојков Раковски” у Бањалуци.

Наиме, када га је члан бирачког одбора идентификовао на основу личног документа и дао му да се потпише, примјетио је да је његов син Дејан већ “гласао”, иако се он тренутно налази у Њемачкој гдје студира.

У евиденцији се неко уредно потписао у име његовог сина као да је гласао и то пуним именом и презименом, опонашајући потпис са личне карте.

“Мој син је Дејан Марковић. Неко га је идентично потписао и гласао, а он је у Њемачкој на факултету и није могао доћи да гласа”, рекао је Дарко Марковић.

Занимљивом је да је фалсификовани потпис Дејана Марковића у евиденцији уписан наопачке у односу на друге потписнике, што упућује да се у његово име потписао неко од чланова бирачког одбора, вјероватно у брзини.

Марковић је пријавио ову неправилност и уписано је да је у питању грешка члана бирачког одбора Оље Савановић.

Ово је само једна у низу изборних превара и неправилности које су данас документоване и забиљежене, а које су производ манипулација у бирачким одборима за које се од раније зна да су већим дијелом под контролом владајућих политичких партија у Републици Српској.

 

 

 

 

(instinito)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img