Banja Luka: Studira u Njemačkoj, a “glasao”

Banjalučanin Darko Marković nije ni slutio da će biti svjedok izborne prevare kada je danas došao da glasa na svom biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Georgij Stojkov Rakovski” u Banjaluci.

Naime, kada ga je član biračkog odbora identifikovao na osnovu ličnog dokumenta i dao mu da se potpiše, primjetio je da je njegov sin Dejan već “glasao”, iako se on trenutno nalazi u Njemačkoj gdje studira.

- Reklama -

U evidenciji se neko uredno potpisao u ime njegovog sina kao da je glasao i to punim imenom i prezimenom, oponašajući potpis sa lične karte.

“Moj sin je Dejan Marković. Neko ga je identično potpisao i glasao, a on je u Njemačkoj na fakultetu i nije mogao doći da glasa”, rekao je Darko Marković.

Zanimljivom je da je falsifikovani potpis Dejana Markovića u evidenciji upisan naopačke u odnosu na druge potpisnike, što upućuje da se u njegovo ime potpisao neko od članova biračkog odbora, vjerovatno u brzini.

Marković je prijavio ovu nepravilnost i upisano je da je u pitanju greška člana biračkog odbora Olje Savanović.

Ovo je samo jedna u nizu izbornih prevara i nepravilnosti koje su danas dokumentovane i zabilježene, a koje su proizvod manipulacija u biračkim odborima za koje se od ranije zna da su većim dijelom pod kontrolom vladajućih političkih partija u Republici Srpskoj.

 

 

 

 

(instinito)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime