spot_img
spot_img

Бајден позвао лидере у БиХ да оставе разлике по страни

spot_img
spot_img

Предсједник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден писао је новоизабраним члановима Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, Денису Бећировићу, и Жељку Комшићу.

Бајден је у писму, у име народа САД, члановима Предсједништва БиХ и грађанима Босне и Херцеговине упутио најбоље жеље поводом обиљежавања Дана државности.

“Сједињене Државе снажно подржавају суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер Босне и Херцеговине. Позивамо челнике Босне и Херцеговине да оставе разлике по страни и раде на изградњи боље будућности за народе које представљају”, казао је Бајден, преносе агенције.

То, како је навео амерички предсједник, укључује брзо формирање власти на свим нивоима и провођење реформи потребних да се обезбиједи мјесто Босне и Херцеговине у евроатлантској заједници народа.

У наставку је поручио да се весели надолазећој години када су у питању односи двије земље.

“У години која је пред нама веселим се јачању пријатељства међу нашим људима и продубљивању наше сарадње, укључујући сигурност, енергетску диверсификацију и борбу против корупције. Сједињене Државе ће наставити подржавати мир, сигурност и просперитет у Босни и Херцеговини за све њезине грађане”, закључио је он.

 

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img