spot_img
spot_img

Бацили боксерице убијеног Давида да прикрију доказе

spot_img
spot_img
spot_img

Криминалистички техничари Полицијске управе Бањалука Микица Маријанац (55) звани Мики и Зоран Бошњак (44) оптужени су да су 25. марта ове године у намјери да спријече доказивање евентуалних биолошких трагова у истрази убиства бацили сиве боксерице Давида Драгичевића, сазнаје Српскаинфо.

Према оптужници коју је јуче подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, одликовани припадник МУП Републике Српске Микица Маријанац и другооптужени Зоран Бошњак, обојица криминалистички техничари, бацили су боксерице које су 25. марта ове године након обдукције пребачене у депозит Полицијске управе Бањалука, односно просторију за сушење предмета.

Оптужени су приликом пописивања, означавања, сушења и паковања одјевних предмета скинутих са тијела Давида Драгичевића, а у намјери да спријече доказивање евентуалних биолошких трагова на мушким гаћама сиве боје (боксерицама) које би могле послужити као доказ у кривичном предмету због кривичног дјела убиство на штету Давида Драгичевића, тај одјевни предмет, мушке гаће сиве боје – бацили.

– Дакле, у намјери да спријече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ, чиме су починили кривично дјело Спречавање доказивања – наводи се у оптужници која је јуче достављена Основном суду у Бањалуци.
Према овом кривичном дјелу, максимална казна на коју могу бити осуђена двојица криминалистичких техничара је до три године затвора.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img