spot_img
spot_img

Анкетни одбор: Постоји основ сумње да је Давид Драгичевић убијен

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

По завршетку девете по реду сједнице Анкетног одбора, који је формиран ради сагледвања свих релевантних чињеница о смрти Давида Драгичевића донесен је закључак да постоји основ сумње да је Давид убијен и да се Тужилаштво хитно тужилачком одлуком мора одредити по том питњу.

Закључци су усвојени са четири гласа за и једним суздржаним. Суздржан је био Драго Калабић.

Извјештај ће бити упућен на усвајање парламенту Српске. Анкетни одбора Народне скупштине РС сачинио је на више од 320 страна извјештаја у вези са свим релевантним чињеницама случаја страдања бањалучког младића Давида Драгичевића.

У том документу су детаљи одговора на више од 800 постављених питања представницима бањалучког Окружног тужилаштва и полиције.

У претеклом периоду узели су изјаве од министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача, тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Далибора Вреће и главног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Желимира Лепира.

Сједницама је предсједавао предсједник Анкетног одбора Бранислав Бореновић, а присутни су били замјеник предсједника Драго Калабић, као и чланови Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић.

У име групе “Правда за Давида” присутни су били Љиљана Тешановић и Борислав Радовановић.

Давор Драгичевић, отац, тврди да је његов син убијен, те оптужује полицију и тужилаштво да то прикривају. Врх полиције РС је против Драгичевића поднио тужбе за клевету, а он је тужилаштву доставио више од хиљаду пријава у којима се наводи да је Давид Драгичевић, који је нестао 18. марта, а пронађен 24. марта, убијен.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img