spot_img

Акцизе ће повући лавину поскупљења

Published:

Стручњаци из РС о могућим ефектима сета закона због којих се мјесецима “тресла” Босна. Одмах ће да скоче цијене хране, а за њима и цијене робе и услуга, тврде економисти.

Усвајањем сета закона о акцизама, којим се за 0,15 фенинга повећавају акцизе на биогорива и биотечности, као и путарине у БиХ, што је био један од кључних услова за наставак аранжмана са Међународним монетарним фондом и деблокаду скоро милион евра кредита Европске банке за обнову и развој намјењених БиХ, Српској пријети скок свих цијена – најприје цијена хране, а потом и цијена других врста робе и услуга – тврде економисти у РС.

Председник Економског савјета ПДП Јелена Тривић тврди да повећање неког намета не може бити представљено као реформска мјера.

– Реформом можете назвати неку мјеру која за последицу има растерећење привреде и становништва, а не додатно оптерећење. Ријеч акциза се не спомиње у реформској агенди. Спомиње се у писму намјере ММФ, али исто тако, оно што је написано у писму намјере које су потписале ентитетске владе, наведено је да ће се растерећивати привреда путем смањења доприноса на плате, а да ће се у случају недостатка новца у буџетским и ванбуџетским фондовима, тај мањак евентуално надокнадити повећањем акциза на гориво. Сада кад имамо усвојене акцизе, нико више не спомиње смањивање доприноса на плате – објаснила је, за “Новости” Тривићева.

Она истиче и да су до сада постојала издвајања за градњу путева и ауто-путева, и то у износу од 0,15 КМ по једном литру производа за путеве и 0,10 КМ за изградњу ауто-путева, те да је у Републици Српској сваки километар ауто-пута изграђен искључиво из кредита.

– Стога и даље наглашавамо да новац неће бити коришћен намјенски, јер за то не постоје механизми. Кад новац дође у ентитетске буџете, он се распоређује онако како одлучи власт, а не неко правило игре – додаје Тривићева.

Члан Удружења економиста Свот Милош Грујић појашњава да ће поскупљење горива за неколико фенинга по литру, у малопродаји значити тих неколико фенинга плус ПДВ.

– С обзиром на чињеницу да вриједност горива у пословању транспортних предузећа има значајну улогу, пораст цијене горива доводи до промјена услова у пословању за транспортна предузећа. Самим тим, ове промјене се одражавају и на грађане. Кад поскупи гориво, долази до скока цијена разних услуга, а посебно артикала чија производња али и транспорт зависе од употребе горива. Према томе, треба очекивати поскупљење хране, а онда и других врста робе и услуга – рекао је, за “Новости”, Грујић.

МОРАЛНИ ХАЗАРД

Као економиста, убјеђена сам да ће цијене горива и свих других намирница и услуга расти за више од тог износа за који су повећане акцизе, односно путарине, јер је логично да у ланцу вриједности трговци повећају цијене више од оправданог. То се у економији зове морални хазард, а то су морали знати и доносиоци овакве одлуке – каже Јелена Тривић.

ЕКСТЕРНИ ШОКОВИ

Грујић напомиње да мале економије као што је економија Републике Српске могу услијед оваквих мјера потрести и “екстерни шокови”.

– Појава екстерних шокова, у виду раста цијена нафте и деривата на свјетском тржишту изван садашњих очекивања, додатно ће потрести тржиште деривата у земљи. Према томе, негативно ће се одразити и на извршење пројекција прихода од акциза на деривате и путарине из цијене нафтних деривата. Незахвално је правити процене и говорити о износу поскупљења, али је поскупљење, у случајевима повећања цијена горива – неминовно.

 

 

 

 

(novosti.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img