spot_img
spot_img

Цијена пелета под будним оком инспекције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ће у наредном периоду инспекцијски органи контролисати поштовање одлуке Владе Републике Српске о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета.

Она је, током данашњег састанка са представници привредних друштава која се баве производњом пелета, истакла да мјере Владе имају за циљ заштиту животног стандарда становништва и омогућавање задовољења потреба становништва, те да ни на који начин нису усмјерене на угрожавање пословања привредних субјеката.

Гашићева истиче да ће у складу са ситуацијом на тржишту, разматрати могуће иницијативе према Савјету министара када је у питању укидање забране извоза пелета и могуће увођење квота за извоз.

Подсјећамо, Влада РС недавно је усвојила одлуку о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета, којом се прописује највиша продајна цијена пелета од дрвета на 480 КМ плус ПДВ по тони у свим паковањима, у трговини на мало на територији Републике Српске.

Ова одлука објављена је у “Службеном гласнику Републике Српске” 4. новембра, а ступа на снагу осмог дана од дана објављивања и престаје да важи 31. марта 2023. године.

Министарство трговине и туризма апелује на све кориснике пелета, који до сада нису набавили потребне количине овог енергента, да у наредном периоду изврше набавку додатних количина како, би надлежни органи у складу са исказаним показатељима извршили потребне анализе и доносили мјере за предстојећи период.

Састанку су присуствовали и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img