Pelagićevo dobilo mural Vasi Pelagiću

Danas, na praznik Svetog Evanćeliste Marka i na dan kada Pelagićevo proslavlja svoju Molitvu, ova opština dobila je poklon dostojan imena pretka kojeg nosi.

U pitanju je prvi mural na teritoriji ove lokalne zajednice koji predstavlja lik i djelo Vase Pelagić.

- Reklama -

Rezultat je simbioze i entuzijazma velikog broja učesnika koji su predvođeni afirmisanim umjetnikom Nikolom Kašterovićem. Tim koji je učestvovao u izradi murala čine Nikola Kašterović, naš poznati grafičar i slikar koji živi i radi u Banja Luci, Una Kašterović, apsolvent na Akademiji i prosvjetni radnik, te Marko Kašterović, ikonopisac i freskopisac.

Ideja se, kažu autori, rodila spontano, u skladu sa vizijom Pelagićeva čije uže jezgro sve više podsjeća na moderan urbanistički centar a koji okuplja sve učesnike u želji da zajedno izgrade ljepše i modernije Pelagićevo.

U skladu sa tim, JU Turistička organizacija “Pelagićevo” je na osnovu skupštinske odluke o izradi murala i pokrenulo inicijativu.

Posebno raduje da je ovaj projekat naišao na široku podršku zajednice, kako od menadžmenta opštine i ekipe iz UG “Zavičaj”, ali i brojnih mještana, te sponzora.

Valja napomenuti i to da Nikola i njegov tim nisu željeli naplatiti svoj rad. Po njegovom ličnom priznanju i konstataciji ovo je njegov poklon zavičaju.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime