Pelagićevo: Najavljeno 18. jubilarno Svetosavsko veče

Dana 28.1.2022. godine, sa početkom u 19:00 časova u prostorijama doma kulture, Crkvena opština Pelagićevo u saradnji sa kabinetom načelnika Slavka Tešić i JU TO ,,Pelagićevo“ organizuje tradicionalnu manifestaciju Svetosavsko veče koje se u Pelagićevu organizuje po 18. put.

Svojevrsno punoljestvo proslaviće se onako kako to i dolikuje: Uz zvuke vrhunskog i duhovno nadahnutog tradicionalnog melosa za koji će se pobrinuti jedan od najboljih muzičkih sastava sa ovih prostora – Etno grupa “Iva”.

- Reklama -

Foklor koji srpski narod definiše od vremena Svetog Save i narodne igre koje su njegov integralni dio, srž su srpskog identiteta te kao takve, obavezni su dio kulturno-umjetničkog programa koji očekuje sve posetioce.

Uz koreografiju KPD ,, Vaso Pelagić“ Pelagićevo i KUD ,,Joco Savić“ Ilićka, barem na kratko doživite atmosferu naših predaka i nekih minulih vremena.

Podsjetite se, te ponovo promislite o životu princa, koji se odrekao ovozemaljskih dobara zarad carstva nebeskog i otadžbine. Za osvjetljavanje tog jedinstvenog primjera u svjetskoj istoriji iz jednog zanimljivog ugla, pobrinuće se besjednik Dragan Kainović-apsolvent na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime