spot_img
spot_img

5 година од смрти “Мајке Храброст”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Породице Трикић и Дуновић данас су у Дрвару обиљежиле пет година од смрти Јелене Трикић, трагично преминуле “Мајке Храброст”, која је одбила лијечење тумора на мозгу да би одржала трудноћу и родила сина Николу.

На дрварском гробљу Спасовина данас су били бројна родбина, пријатељи, комшије и познаници Трикићевих и Дуновићевих, као и Јеленин син Никола, који је у октобру недавно напунио пет година.

– Никола је и даље једно здраво, живахно, весело и паметно дијете. Иде у вртић, а наредне године би требало да пође у школу -поручио је за “SrpskaCafe” из Дрвара Николин отац Горан Дуновић.

На Јеленином споменику у Дрвару су и даље Горанови стихови: “Када ти сунце умије лице, отвори плаве очи радоснице, и погледај нас одозго из раја, јер прича о теби биће до краја. Бог ти даде анђеоска крила, да ми одлетиш њежна и мила, пружио је своју руку свету, најхрабријем анђелу на свијету”.

Подсјећамо, Јелена Трикић Дуновић је преминула 16. новембра 2012. године у Клиничком центру Бањалука у 32. години. Од 2007. борила се са тешким тумором. Имала је два оперативна захвата, а касније је лијечена зрачном терапијом и цитостатицима. Упркос болести и препорукама љекара, одбила је лијечење да би стекла потомство.

Поводом 9. јануара и прославе и обиљежавања Дана и Крсне славе Републике Српске Светог архиђакона Стефана, постхумно је одликована Орденом Крста милосрђа.

У Дрвару Јеленино име носи дјечије обданиште.

 

 

 

(srpskacafe.net/nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img