spot_img
spot_img

400.000 КМ за санацију клизишта код Лопара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Директор предузећа “Путеви Републике Српске” Ненад Нешић и министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић увели су данас извођача радова у санацију регионалног пута у Лопарама у шта је инвестирано 400.000 КМ.

Нешић је рекао новинарима да се санација врши на дионици пута Прибој–Лопаре, на двије локације на правцу Лопаре-Мачковац и на шест локација дуж пута Мачковац-Пипери.

“Активно смо кренули у сезону изградње, реконструкције и рехабилитације путева и спремни смо да у овој години остваримо завидне резултате на уређењу путне мреже у цијелој Републици Српској, од Требиња до Новог Града”, истакао је Нешић.

Он је већ за понедјељак, 16. март, најавио отварање радова на уређењу 950 метара путева у Пелагићеву, вриједности 200.000 КМ и у четвртак радове на кружној раскрсници у Бањалуци “Леснина”.

Поповић је рекао да су планирани обимни радови на реконструкцији и рехабилитацији путне мреже у Републици Српској, а у Лопарама је то санација клизишта на девет локација дуж регионалног пута.

Он је додао да су у засеоку Максимовићи још видљиве разорне посљедице клизишта из катастрофе 2014. године и да ће за њихову санацију бити потребни значајни захвати.

“Уређење путева значајно ће помоћи бољој саобраћајној повезаности и лакшем животу мјештана који гравитирају овом регионалном правцу”, навео је Поповић.
Према ријечима министра, инвеститор радова је јавно предузеће “Путеви Републике Српске”, извођач предузеће “Бијељинапут”, а рок за завршетак 90 радних дана.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img