400.000 KM za sanaciju klizišta kod Lopara

Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović uveli su danas izvođača radova u sanaciju regionalnog puta u Loparama u šta je investirano 400.000 KM.

Nešić je rekao novinarima da se sanacija vrši na dionici puta Priboj–Lopare, na dvije lokacije na pravcu Lopare-Mačkovac i na šest lokacija duž puta Mačkovac-Piperi.

“Aktivno smo krenuli u sezonu izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije puteva i spremni smo da u ovoj godini ostvarimo zavidne rezultate na uređenju putne mreže u cijeloj Republici Srpskoj, od Trebinja do Novog Grada”, istakao je Nešić.

On je već za ponedjeljak, 16. mart, najavio otvaranje radova na uređenju 950 metara puteva u Pelagićevu, vrijednosti 200.000 KM i u četvrtak radove na kružnoj raskrsnici u Banjaluci “Lesnina”.

Popović je rekao da su planirani obimni radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji putne mreže u Republici Srpskoj, a u Loparama je to sanacija klizišta na devet lokacija duž regionalnog puta.

On je dodao da su u zaseoku Maksimovići još vidljive razorne posljedice klizišta iz katastrofe 2014. godine i da će za njihovu sanaciju biti potrebni značajni zahvati.

“Uređenje puteva značajno će pomoći boljoj saobraćajnoj povezanosti i lakšem životu mještana koji gravitiraju ovom regionalnom pravcu”, naveo je Popović.
Prema riječima ministra, investitor radova je javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, izvođač preduzeće “Bijeljinaput”, a rok za završetak 90 radnih dana.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime