spot_img
spot_img

Bitka za Brčko

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Svi alarmi su popaljeni, prava na grešku odbojkašice Bimal Jedinstva više nemaju.

Od utakmice trećeg kola Premijer lige protiv Borca u subotu (18) “princeze” kreću u lov na bodove koji znače opstanak. Izabranice Sandre Mitrović posljednje su na tabeli i čvrsto “drže fenjer u svojim rukama.

Na svu muku, “princeze” su eliminisane u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske, upravo od Borca (1:3), i biće to prvi put, od 2003. godine, da ne igraju u finalu najmasovnijeg takmičenja.

Svjesna je glavnokomandujuća sa klupe “princeza”, koja je nekad i sama kao igrač pronosila slavu giganta iz Brčkog, da to nikako ne ide u prilog ovoj generaciji Brčanki, ali prioritet je da klub iz “najodbojkaškijeg” grada u BiH ostane u eliti.

– Nikad nije bila ovakva situacija u klubu. Još se i sama navikavam na ovo stanje.

Sve sam prošla sa ovim klubom, odigrala i sama mnogo utakmica za Jedinstvo, ali dobro, šta je tu je, i ovo će se jednom juče zvati. Možda je i bolje što smo ispali, jer dodatni mečevi iziskivali bi i dodatne finansijske troškove, koje pokušavamo da svedemo na mimimum.

Šteta bi bilo da Brčko, koje je grad odbojke ostane bez ijednog kluba u eliti.

Kod nas se igra stvarno dobra odbojka, imamo puno talenata i bilo bi stvarno šteta da dogodine Brčko nema nijednog premijerligaša.

Poražavajuće je da u četiri godine ispadnu tri kluba iz Premijer lige. Nama je akcenat na prvenstvu.

Od Borca ulazimo u seriju četiri, pet utakmica u kojima mi realno imamo šansu da uzmemo bodove, ako želimo da opstanemo u najjačem rangu.

Probaćemo korigovati osnovne stvari koje smo izgriješile u kup utakmici protiv Borca, da bodovi ostanu u Brčkom – rekla je Mitrovićeva.

Odbojkašice Borca će u srijedu na megdan gradskom rivalu Banjaluka Voleju u polufinalu Kupa Republike Srpske. Ipak, prije toga moraju ponovo na megdan “princezama”, ovaj put u Brčkom.

Trener “crveno-plavih” Dušan Kuzmanović očekuje sasvim drugačiju utakmicu u odnosu na okršaj u Kupu. – Prezadovoljni smo ulaskom u polufinale, ali bitnija nam je liga.

Neće biti lako tamo, ipak je to Jedinstvo, institucija, kakva god da je ekipa. Maksimalno ih respektujemo – rekao je Kuzmanović.

 

 

(glassrpske.com)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img