spot_img
spot_img

Đogo, Ković i Gajić: U Brčkom sutra tribina “Rusija danas”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Brčkom će sutra u organizaciji Konzervativnog kluba biti održana tribina “Rusija danas”.

U naš grad stižu tri velika imena, tri sjajna poznavaoca istorije, ali i sadašnjosti Rusije – otac Darko Ristov Đogo, profesor Miloš Ković i politikolog Stevan Gajić.

Otac Đogo, sveštenik, profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči, erudita i autor pet knjiga, nedavno se vratio sa dvanaestodnevnog putovanja po Rusiji, pa će nam govoriti o svom iskustvu Majčice Rusije danas, zvuku tog jezika i hladnoga mora kod Kronštata, o Skitu Sretenjske duhovne akademije, Nevskom prospektu, knjižarama i vožnji Mojkom i Nevom, sjaju i šumu Moskve i potresnom pojanju Sretenjskog hora.

Profesora Kovića ne treba posebno predstavljati. Veliki prijatelj Brčkog, snažan glas ljubavi prema Otadžbini, vrsan govornik i ponajbolji poznavalac odnosa velikih sila i Srba. Od njega ćemo čuti ponešto o istoriji odnosa Srba i Rusa, o tome šta nas ta istorija uči, pa i o tome šta nas čeka u budućim godinama i decenijama.

Stevan Gajić je mladi politikolog, u govoru odmjeren i argumentovan, ali nepokolebljiv. Gajić je doktor nauka i naučni saradnik Instituta za evropske studije u Beogradu, ali i profesor po pozivu na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa, na Katedri za uporednu politikologiju. U Rusiji boravi često, redovan je gost ruskih medija, te vrsan poznvalac političke, društvene i ekonomske klime u Rusiji danas. Gajić se nedavno vratio iz Altaja, ruske republike u južnom Sibiru, odakle u naš grad donosi jedinstvene utiske i sjajne priče.

Ovo je događaj koji ne želite propustiti.

Utorak, 8. oktobar od 19 časova, KAC Patrijarh Pavle.

Vidimo se!

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img