spot_img
spot_img

Perihel savladao Derventu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U prvom kolu rukometnog Kupa u Republici Srpskoj, mladi igrači Perihela pobjedom nad favorizovanim sastavom Dervente rezultatom 30:29 (13:16) plasirali su u naredni krug.

Iako ekipa Dervente, inače lider na tabeli Prve lige Republike Srpske nije došla u najjačem sastavu, to svakako ne umanjuje odličnu igru i vrlo vrijednu pobjedu koju su zasluženo zavrijedili mladi i talentovani Brčaci.

Prvih 15 minuta utakmice proteklo je u igri gol za gol, da bi iskusniji gosti u posljednjih 10 minuta stvorili opipljivu prednost od tri gola koju su zadržali do kraja poluvremena.
Drugih 30 minuta stanje na terenu se promijenilo u korist mladića trenera Šarenca.

Posebno se kao uostalom i tokom cijele utakmce isticao srednji bek domaćina Boris Ilić koji je odličnim rješenjima nadmudrivao odbrambenu postavu gostiju iz Dervente.
Odličnu asistenciju pružao mu je Stupić koji je sa lijevog krila imao skoro stopostotan učinak.

Iako su u napadu bili nešto manje efikasni, taj nedostatak su Vuković, Radulović i Todorović nadomjestili odličnom igrom u odbrani, posebno u drugom poluvremenu.

Sa trojica golmana u domaćoj ekipi: Mitrović, Purić i Dugonjić takođe su imali odlične minute kada su dobrim odbranama davali vjetar u leđa saigračima.

U gostujućoj ekipi najviše su pružili najiskusniji Zenunović i Škrga.

RK Perihel – RK Derventa 30:29 (13:16)

Sala Ekonomske škole.
Gledalaca: 100.
Sudije: Sudije: Balać i Šatordžija (oba Banja Luka).
Isključenja: Perihel 6 minuta , a Derventa 6 minuta.
Sedmerci: Perihel 2(1), a Derventa 6(5).
RK Perihel: Dugonjić, Ilić 12 (1), Novaković, Krajnović, Jagatić, Radulović 1,Stupić 9, Sotirov 5, Dragičević 1, Mitrašević, Stojanović, Vuković 2, Mitrović, Sotirov 5, Todorović, Purić i Mrđen.
RK Derventa: Lazarević, Škrga 9, Zenunović 7, Knežević 5, Ne. Pejaković 4, Mikerević Ni. Pejaković 2, Tolimir, Savić, Kojić 2, Beganović, Kosić.

Igrač utakmice: Boris Ilić (Perihel).

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img