spot_img
spot_img
spot_img

Brčko: Najavljena izgradnja još četiri parkinga u centru grada

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Do kraja tekuće godine planirana je izgradnja još četiri parking prostora u užem djelu grada, potvrđeno je iz Javnog preduzeća „Putevi Brčko“.

Zamjenik direktora ovog preduzeća, Mato Itrić, kazao je da nas u narednim danima očekuje početak izgradnje parking mjesta u ulici Mladena Maglova u vrijednosti od 55.000 KM, zatim u ulici Štrosmajera, takođe oko 55.000 KM, te na dvije lokacije u ulici Uzunovića u vrijednosti od 155.000 KM.

Itrić je podsjetio kako je parkiralište u krugu Doma kulture bilo u dosta lošem stanju te da su tu radovi završeni i parking je pušten u funkciju. Za ove radove je urošeno oko 170.000 KM.

Osim izgradnje novih, i rekonstrukcije postojećih parking mjesta na području Brčko distrika, Mato Itrić kaže kako JP “Putevi Brčko” vode računa i o vertikalnoj i horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji, te da se horizontalna signalizacija parking mjesta obilježava dva puta godišnje, u proljeće i u jesen.

Podsjećamo, tokom ove godine stavljen je u funkciju i novi sustav naplate parkinga putem automatske rampe kod Bolnice, gdje su prva dva sata besplatna, dok se svaki sljedeći sat naplaćuje po jednu konvertibilnu marku.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img