spot_img
spot_img
spot_img

Nagrade za najbolje: Zatvorena 24. Međunarodna likovna kolonija „Sava“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U okviru manifestacije Savski cvijet koju organizuje Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta gradonačelnik je najboljem likovnom umjetniku koji učestvuje na 24. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Sava“ uručio plaketu za najbolji motiv “savskog leptira” sa pejzažom Save.

Dodjeljujući zahvalnice svim učesnicima kolonije, gradonačlenik Nišić je rekao da su umjetnici kroz jednosedmični rad u Brčkom dali svoj doprinos promociji grada i Distrikta uopšte.

„Jedna kulturna i kultna manifestacija koja je obilježila ove dane u Distriktu i rekao bih da je naš grad bio u kulturnom epicentru likovne umjetnosti. Od devet učesnika njih sedam su akademski slikari koji su raznim tehnikama predstavili i Savsku lepiricu, a nama ostaje zadatak da ovaj jedinstveni insekt pretvorimo u simbol grada“, rekao je novinarima Nišić.

On je naglasio da Savska lepirica kroz turističku promociju treba da bude primjer kako se pravi turistička ponuda.

Koordinator 24. Međunarodne likovne kolonije „Sava“ Zvonimir Marić istakao je da su slikari tokom svog rada na koloniji bili izuzetno produktivni i da su iza sebe ostavili 30 radova koji će brčanskoj publici biti naknadno predstavljeni.

„Turističkoj organizaciji smo poklonili jedan rad na temu Savske lepirice i smatramo da će ona biti najbolje čuvana u prostorijama ove organizacije kako bi ova tema bila upotrebljena za izradu suvenira našeg grada“, naglasio je Marić.

Ni iz Turističke organizacije nisu krili zadovoljstvo ovim, sada već kultnim događajem.

“Uvjereni smo da ovakvi događaji obogaćuju kulturni život, stvaraju pozitivnu sliku o Brčkom kao destinaciji koja je otvorena za umjetnost, kreativnost i međuregionalnu saradnju. Sa velikim entuzijazmom očekujemo nastavak saradnje i realizaciju aktivnosti koje će dodatno obogatiti naš grad i njegove turističke resurse”, istakla je direktorica Ivana Damjanović.

I član Upravnog odbora Turističke organizacije, profesor doktor Aleksandar Đurić, istakao je ovom prilikom da ovakve kolonije mogu dati motivaciju za buduće promotivne materijale Distrikta.

„Drago mi je da je odbor umjetnika odabrao jednu izvedbu ove kolonije i poklonio je našoj organizaciji koja umnogome može pomoći razvoju manifestacionog turizma u Brčko distritu“, zaključio je Đurić.

Na 24. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Sava“ učestvovalo je devet slikara iz Hrvatske, Srbije i BiH koji nisu krili svoje zadovoljstvo organizacijom ove već sada tradicionalne slikarske manifestacije.

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img