spot_img
spot_img

Uz “Zvona Notr Dama”: U Brčkom večeras počinju Vidovdanski dani!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tradicionalni “Vidovdanski dani” u Brčkom biće otvoreni danas projekcijom filma “Zvona Notr Dama” koji obrađuje temu Kosovskog boja, dok će 27. juna, veče uoči Vidovdana, biti prikazan film “Košare” u prisustvu jednog od učesnike Bitke za Košare Darka Anđelkovića, najavljeno je iz Organizacionog odbora.

Na Vidovdan, 28. juna, koji je krsna slava Crkvene opštine Brčko, biće služena Sveta arhijerejska liturgija nakon koje će uslijediti litija koju će predvoditi Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanskog Fotije.

“Vidovdanski dani” obuhvatiće 11 manifestacija, počev od danas, a planirana su brojna predavanja, izložbe i projekcije filmova.

Takođe, poslije duže pauze u Brčkom će ove godine ponovo biti organizovana tradicionalna “Vidovdanska trka”, a njen direktor Borislav Đurđević najavio je da će ove godine biti “u skraćenoj verziji, bez velikih svjetskih atletskih zvijezda”.

Posljednjeg vikenda mjeseca juna u našem gradu biće odigran i Vidovdanski turnir u malom fudbalu.

Pokrovitelji ovogodišnjih manifestacija su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img