spot_img
spot_img

Поново активно ковид одјељење: Епидемиолошка ситуација у Брчком погоршана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Према подацима Одјела за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта, од почетка овог мјесеца до данас, у Брчко дистрикту регистровано је око 270 лица позитивних на ковид-19, а само са јучерашњим даном тај број износио је преко 50.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић, казао је да је ово сигнал да се сви поновно алармирамо и у цјелости поштујемо епидемиолошке мјере јер је вирус, нажалост, још увијек присутан међу грађанима, само у неком новом и измијењеном облику.

Тим поводом Шадић је упутио препоруку свим нашим грађанима који полазе на пут ван Босне и Херцеговине да изваде рјешење о здравственом осигурању путем брчанског Фонда здравственог осигурања, како у случају компликације у некој другој држави не би долазило до њихових личних трошкова.

Говорећи о болничком лијечењу Шадић је казао да је у Болници Брчко поновно активирано ковид одјељење за пацијенте који су тренутно ковид позитивни. Он је напоменуо да је грађанима на располагању и ковид амбуланта у склопу Дома здравља, те позвао грађане да ако осјете било какве симптоме који асоцирају на ковид-19 да се обавезно јаве у тријажну амбуланту и самим тим заштите себе ради даљњег поступка лијечења, али и да би заштитили своје укућане.

Имајући у виду чињеницу да је данас Свјетска здравствена организација издала препоруку за поновно ношење ковид маске и придражавања свих прописаних епидемиолошких мјера, Сеад Шадић који је и члан Штаба за заштиту и спашавање Брчко дистрикта, рекао је да се епидемиолошка ситуација у Брчко дистрикту будно прати, а евентуалне нове мјере Штаба зависиће од ситуације на терену.

Због поновног пораста заражених вирусом код нас и у свијету Шадић је навео да су у Брчко дистрикту на располагању грађанима скоро све врсте вакцина, а од почетка године до дашањег дана укупно је утрошено око 5.000 доза вакцина против ковида 19.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img