spot_img
spot_img

Исмет Дедеић: Нови почетак – нова шанса

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ових дана у Брчком се појавило врло необично штиво.

Наиме, дугогодишњи брчански функционер и привредник, алтуелни директор Завода за изградњу Исмет Дедеић објавио је књигу под насловом “Двадесет година послије – Нови почетак као посљедња шанса Брчко дистрикта БиХ”.

По Дедеићевим ријечима, два су мотива била пресудна за израду ове публикације о двадесетогодишњем друштвено-економском развоју Брчко дистрикта БиХ – општедруштвени и лични.

“Први је специфичан контекст настанка ове локалне заједнице, те њен јединствен административно-политички статус и начин функционисања као знатно другачије од осталих локалних самоправа у БиХ. Други мотив је моје непосредно учешће у ономе кроз шта је Дистрикт прошао у претходне двије деценије, било кроз јавне функције које сам обављао у локалној власти или кроз мој ангажман у приватном предузетништву”, прецизирао је Дедеић.

Он је најавио промоцију публикације, али и Округли сто на коме би се расправљало о протекле двије деценије дистрикта Брчко, али и на коме би се изрекле стручне оцјене и препоруке.

“Лично сматрам ако брчанска власт не обезбједи нови развојни почетак и не искористи компаративне предности овог простора, умјесто лидера у развоју локалних заједница Брчко дистрикт БИХ ће остати неразвијена касаба из које ће млади људи бјежати главом без обзира”, оцијенио је Дедеић.

Публикација је изашла у библиотеци Посебна издања брчанског “Књигољупца” и представља значајан извор података о демографским и друштвено-економским кретањима, али и економским ресурсима и стратешким развојним приоритетима.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img