spot_img
spot_img

Премијер лига БиХ – Типл дабл Милице Ђокић и нова побједа Лавица

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кошаркашице КК “Лавови” Брчко синоћ су у дворани Техничке школе у Брчком извеле одличну кошаркашку представу за крај првог дијела такмичења у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

“Наше дјевојке су одиграле можда и најбољу утакмицу ове сезоне и више него заслужено славиле убједљиву побједу против екипе КК “Јединство Џенеx” из Тузле”, рекао је по завршетку утакмице предсједник клуба Бошко Вукадиновић.

Утакмица, у којој су Лавице водиле од самог почетка и тимски доминирале свих 40 минута игре, завршена је резултатом:

ЛАВОВИ 88 : ЈЕДИНСТВО 52
(30:8, 21:16, 15:16, 22:12)

“Ово је велика побједа, али имали смо и довољно времена да се спремимо. Осим тога, појачали смо и тренинге, радили смо и ујутру и увече. Од почетка смо играли агресивну одбрану. План је био да направимо што већу резултатску разлику одмах у првој четвртини и да је чувамо до краја, што су дјевојке и испоштовале. Договорили смо се да са што мање напора дођу до побједе, јер имамо тешку утакмицу и у недјељу. Вечерас су све дјевојке из тима добиле шансу да забиљеже минуте, скоро све су се и уписале у листу стрелаца, и јако сам поносан на њих и то говори да имамо свијетлу будућност”, истакао је по завршетку меча тренер Александар Ближњаковић.

Најефикаснија у екипи КК “Лавови” била је сјајна Мирела Халиловић са 20 постигнутих поена. Феноменалан учинак остварила је и капитен тима Милица Ђокић, која се дан раније вратила са припрема са јуниорском репрезентацијом Србије, а која је синоћ остварила и свој први премијерлигашки трипле – доубле учинак са 11 постигнутих поена, 11 асистенција и 11 скокова, те укупан индеx корисности 29.

Двоцифрене су биле и Инес Бабић и Јелена Лазаревић са по 13 и Ива Каришик са 10 постигнутих поена.

Све дјевојке су забиљежиле минуте на паркету – Ајла Левић (6), Валентина Дошић (4), Сара Ђокић (4), Ксениа Вукић (3), Тамара Шаренац (2), Адна Окић (2) и Ана Ђокић (0).

Била је ово трећа везана побједа Лавица, а укупно шеста ове прве премијерлигашке сезоне, уз четири пораза. Лавице су до сада укупно освојиле 16 бодова и налазе се на петом мјесту табеле након прве полусезоне.

Наредну утакмицу Лавице играју у недјељу 16. јануара од 17:00 х, поново на домаћем паркету у сали Техничке школе, против екипе ЖКК РМУ Бановићи.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img