spot_img
spot_img

Почетак радова на главном транспортном цјевоводу у Брчком до краја године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Почетак радова на главном транспортном цјевоводу (ГТЦ) Брчко, према најавама надлежних, треба за започне у овој календарској години. Инвестиција је тешка око 5,5 милиона евра, а финасира се кредитним средствима Европске банке за обнову и развој (ЕУБРД).

Шеф Владиног Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић за Радио Брчко је казао да је главни пројект цјевовода био завршен прије пар година, али због мијењања дијела трасе обилазнице око Брчког, морао се радити нови анекс уговора.

Идејно рејшење за ГТЦ треба да буде готово до 05.07. 20201. године.

Након израде идејног рјешења, до краја августа или почетком септембра, треба да буде финиширан и главни пројект цјевовода дужине око 14 км. Извођач је дужан да у року од 42 дана уручи главни пројекат.

Вехабовић је казао да ће пуштањем у функцију новог цјевовода грађани и пословни субјекти увијек бити у прилици користити воду, јер се цјевовод напаја водом са два извора снабдијевања.

Главни транспортни цјевоводу (ГТЦ) Брчко кретаће се од фабрике воде у Грбавици до насеља Брод и даље ка Омербеговачи и Поточарима.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img