spot_img
spot_img

Милић и Филиповић на састанку са супервизором и амбасадором Аустрије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и Иво Филиповић присуствовали су данас, у градској Вијећници, заједничком састанку представника извршне и законодавне власти Дистрикта са супервизором за Брчко Мајклом Скенланом и амбасадором Аустрије у БиХ Улрике Хартман.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је у претходном периоду Дистрикт урадио много тога, да је донесено низ закона, као што су Закон о буџету, Закон о удружењима и фондацијама, као и Закон о мирном окупљању, те да су сви претходни прописи донесени у сарадњи са ОХР-ом.

Милић је подсјетио да је Дистрикт покренуо низ пројеката уз подршку Међународне заједнице, те да је опредијељен за реформски пут јавне управе, за шта очекује њену и подршку Аустрије.

Супервизор за Брчко дистрикт БиХ Мајкл Скенлан рекао је да је са састанка послата снажна порука да ако је Брчко спремно да успостави одговарајући законски оквир, да на транспарентан начин прошири своја буџетска средства, да се укључи у спровођење реформе јавне управе и створи окружење у којем су инвеститори добродошли, онда је спремно да понуди квалитет живота какав грађани очекују и покаже шта је могуће постићи у БиХ.

Амбасадор Аустрије у БиХ Улрике Хартман рекла је да је Аустрија веома заинтересована да подржи Брчко дистрикт, али и да има велика очекивања од Дистрикта за који каже да има све, али да му треба боља инфраструктура, те да може да буде добар примјер БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img