spot_img
spot_img

Кошарац у посјети компанији Бимал

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар спољњих послова и економских односа Сташа Кошарац посјетио је фабрику за производњу јестивог уља БИМАЛ, Рафинерију шећера СТУДЕН-АГРАНА и Агроиндустријски комплекс СТУДЕН Холдинга у Брчком.

Као највећи инвеститор у прехрамбену индустрију Босне и Херцеговине СТУДЕН Холдинг је представио своје производне погоне и висококвалитетне производе које пласира на домаћем тржишту и извозним тржиштима земаља Европе, Западног Балкана и Блиског истока.

Будући да су БИМАЛ и СТУДЕН АГРАНА једини домаћи произвођачи јестивог уља и шећера фокус је на континуитету производње, а у циљу стабилног снабдијевања домаћег тржишта. Домаћа индустрија је у изузетно тешкој позицији изазваном ковид-19 кризом и стога је кључно да институције власти на свим нивоима координишу рад како би на тај начин већ тешку ситуацију институционално олакшали, а не отежали, изјавио је Шевал Суљкановић, извршни директор БИМАЛа за економска питања. Посјета министра Кошарца увјерава нас да министар и министарство препознају важности одржања домаће индустрије у овој изузетно тешкој економској ситуацији генерално и јасна је порука свим домаћим произвођачима да имамо партнера за разговор, истакнуо је Суљкановић.

Током састанка и обиласка производних погона министар Кошарац је истакнуо важност постојања домаће производње јестивог уља и шећера, те изразио спремност за проактиван рад који би обезбиједио стабилно и континуирано снабдијевање тржишта.

Делегацију је у име СТУДЕН Холдинга примио Шевал Суљкановић, извршни директор за економска питања БИМАЛа, Наташа Пуцар, директор корпоративних комуникација СТУДЕН Холдинга, а у име дистрикта Срђан Блажић, шеф одјељења за стручне и административне послове.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img