spot_img
spot_img

У Тузланском кантону највише заражених у једном дану

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У посљедња 24 сата на подручју ТК забиљежено је 30 нових случајева заразе корона вирусом, саопштио је данас Кризни штаб Министарства здравства ТК.

То је до сада највећи број заражених у једном дану од почетка пандемије.

Највише новозаражених особа је са подручја Живиница и то 12, по шест је из Тузле и Теочака, три из Калесије, два из Грачанице и једна особа је из Кладња. На подручју Тузланског кантона тренутно је 209 активно позитивних особа.

По информацијама из УКЦ-а Тузла, хоспитализовано је 18 пацијената, док се у кућној изолацији налази 191 особа.

На респиратору је старији мушкарац из Бановића те двије особе средње животне доби из Тузле и они су смјештени на одјељење Клинике за плућне болести у Славиновићима.

Са средње тешком клиничком сликом је 15 особа и хоспитализиране су на посебно одјељење за обољеле од ЦОВИД-а 19.

Од почетка пандемије до данас на подручју ТК забиљежено је 309 позитивних особа на корона вирус, а 92 особе су се опоравиле, док је седам особа преминуло. Под здравственим надзором на подручју овог кантона тренутно се налази 528 особа.

Надлежни за сада нису посегнули за рестриктивним мјерама због све већег броја обољелих особа , осим апела грађанима да се придржавају препоручених мјера.

У протекла 24 сата у Федерацији БиХ забиљежена су 53 нова случаја што усложњава епидемиолошку ситуацију. Нови случајеви регистрирани су у Тузланском, Зеничко-добојском, Унско-Санском и Кантону Сарајево.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img