Srbin psovao “majku šiptarsku”, prijeti mu izbacivanje sa EP: Makedonci traže najstrožu kaznu za Arnautovića

To bi bio presedan.

Austrijski fudbaler Marko Arnautović navodno je opsovao “majku šiptarsku” Ezgjanu Alioskom, reprezentativcu Sjeverne Makedonije, pa mu zbog toga sada prijeti žestoka kazna!

“Začepio” je Alaba usta svom saigraču, pokušavao da ga smiri dok je divljao i pokušavao da se obračuna sa Alioskim, međutim kamere su zabilježile taj trenutak i “čitači sa usana” su otkrili šta se desilo na terenu Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

Odmah se Arnautović putem Instagrama izvinio, i to građanima Albanije i Sjeverne Makedonije, vjerovatno jer je Alioski albanskog porijekla, ali da li će to biti dovoljno?

Sjeverna Makedonija je odmah nakon utakmice od UEFA zatražila da najstrože kazni austrijskog napadača, a ako bismo tumačili tu terminologiju onda bi to značilo i izbacivanje sa turnira, što je malo vjerovatno da će se desiti.

Istraga je pokrenuta i najvjerovatnije će Arnautović proći sa novčanom kaznom, pošto bi i suspenzija bila presedan za vulgarne psovke, premda to neki tumače i kao rasizam.

“Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podnijeli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vrijeđanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu fudbala. Uvijek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbalera…”, poručili su iz Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije.

Arnautović je inače dao gol na meču i Austrija je pobijedila 3:1.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime