spot_img

Vozač preko razglasa puštao dječije pjesme: Cijeli autobus uspavljivao bebu

Published:

spot_img

“Razbolje se lisica, suši se ko grana…” Stihovi ove pjesme odjekivali su u utorak oko 19 sati u autobusu na liniji 511 u Beogradu.

Kako bi smirio bebu koja je duže vrijeme plakala, vozač autobusa Ivan Filipović (40) pustio je preko razglasa veselu dječiju melodiju. Nesvakidašnji gest pozdravili su putnici, koji su aplaudirali šoferu i, istovremeno, jednogodišnjoj Milici pjevali pjesmu.

Zadivljena pažnjom vozača, Beograđanka Ana Maksimović, mama male Milice, pohvalila ga je na društvenim mrežama. Zato je u srijedu cijela prijestolnica pričala o ovom ljubaznom čovjeku koji je mnogima vratio vjeru u ljude.

“Tolika se prašina digla, a ja sam uradio samo sitnicu”, kaže za Novosti Ivan Filipović, koji već 15 godina radi za volanom, a tri godine kao vozač u javnom gradskom prijevozu.

“I ja imam bebu, Maksima koji ima godinu i po. Znam kako je teško smiriti dijete kad se zaceni. Plakalo je desetak minuta, i majka nikako nije uspijevala da ga umiri. Nije bilo gužve, klima-uređaj je bio uključen na 25 stepeni, ali beba je bila nervozna. Kad sam primijetio da se i majka unervozila, jer nije uspijevala da je umiri, preko razglasa sam pustio pjesme s kojima uspavljujem svog Maksima. Telefon mi je pun dječijih melodija, ali sam odabrao “Razbolje se lisica”, jer je mom djetetu omiljena, a djelovala je i na bebu u autobusu.

Ana Maksimović (36), Milicina mama, kaže da zna koliko je naporan posao vozača i da ovakav gest nikad ne bi očekivala.

“Milica je navikla na prevoz jer se često vozimo autobusom”, priča Ana.

“Ipak, te večeri, kad smo se vraćali sa Ade Ciganlije, počela je da plače, a poslije nekoliko stanica bukvalno da urla. Plakala je bez prestanka, a mene je već počela da hvata panika. Nisam znala šta da radim.”

Kad se preko razglasa u vozilu začula poznata melodija, svi putnici, pa i ona, bili su u šoku.

“Milica je odmah prestala da plače. Onda su svi počeli da aplaudiraju vozaču, a Milica je počela da se smije i igra”, kroz osmijeh govori Maksimović.

Kad je počela pjesma “Slon ljepotan dodolan”, putnici u autobusu su pjevali. Sljedećih pet stanica dječije pjesme su odzvanjale autobusom javnog gradskog prevoznika.

 

 

 

 

(novosti.rs)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img