Вибер се промијенио: Дописивање добија нову димезију

Вибер, једна од водећих глобалних апликација за размјену порука, данас представља сет ажурираних функција за четовање.

То су могућност да администратори групних четова издвоје одређене поруке, слање групних одговора и креирање објавних листи које омогућавају да се иста порука пошаље према више прималаца на њихов приватни чет.

Издвојене поруке омогућавају администраторима групних четова да поставе одређене поруке на врх екрана – како би најважнији садржај за учеснике био стално и свима доступан. Оне се издвајају својом љубичастом позадином и остају стално на врху, без обзира на наставак размјене порука унутар чета, што их чини корисним за пласман објава, подсјетника и позива на дискусију.

Врло су ефикасно средство за администраторе у успјешном вођењу продуктивних групних четова, и омогућавају учесницима да издвоје и сачувају посебно важне поруке. Било која порука унутар чета може се издвојити дужим притиском на њу – и остаће издвојена све док администратор не одлучи да је изузме из селекције издвојених порука – или да је у потпуности уклони.

Додатно унапређење групних четова је опција да одговарања на одређене поруке – а да се не ремети природни ток текућег разговора. Дужим притиском на било коју поруку – а затим избором опције. “Одговори” порука која је означена као одговор ће стићи коме је намјењена иако је разговор отишао другим током – а одговор неће бити видљив осталим учесницима чета.

Објавне листе омогућавају корисницима да прослиједе исту поруку већем броју прималаца на њихов приватни чет. Ова функција је настала као алтернатива за стварање група неповезаних учесника да би се послала масовна порука за све њих, и штеди вријеме које би иначе утрошили за слање исте поруке свима понаособ. Једном када је објавна листа састављена, може се сачувати у корисников списак четова – чим прва порука буде прослијеђена примаоцима.

Примаоци ће регистровати поруку унутар свог приватног чета са пошиљаоцем – као да је у питању порука која је послата само њима. Ако пошиљалац и прималац већ немају неки претходни приватни чет – он ће се аутоматски успоставити на овај начин. Корисници могу дати назив својим објавним листама, као и да додавати или уклањати примаоце из њих.

Само примаоци који имају сачуван број пошиљаоца у свом адресару ће моћи да примају поруке послате кроз објавне листе.

“Групни четови су један од кључних начина комуникације између људи и организовања свакодневних обавеза и догађаја. Жељели смо да корисницима Вибера обезбедимо све што ће им олакшати живот – из дана у дан. Уз групне одговоре, издвојене поруке и објавне листе – наши корисници могу још боље искористити комуникацију унутар Вибер група”, изјавио је Офир Ејал, потпредсједник за развој производа на Виберу.

Ове ажуриране функције ће бити постепено увођене широм свијета – током наредних дана.

 

 

 

 

(telegraf.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime