spot_img
spot_img

Због примања 20 евра мита: Гранични полицајац из Брчког добио отказ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Гранична полиција БиХ прекинула је радни однос са службеником Рајом К. који се сумњичи да је 16. марта од три особе са хрватским документима, И.А, А.А. и Ф.Ф, примио мито у износу од 20 евра.

Како је саопштено из Граничне полиције Рајо. К. је приликом контроле поменутим особама рекао да не могу ући у БиХ без бх. докумената, те да морају платити казну од 300 КМ због непосједовања путних исправа БиХ, али их је пустио да пређу границу након примања мита.

“Када су горе наведене особе, држављани Републике Хрватске, тражили да им врати документе како би се вратили и отишли на други гранични пријелаз, на приједлог полицијског службеника ПГП-а Брчко Раје К. једна од наведених особа у документе од возача ставила је 20 еура, које је полицијски службеник узео те им омогућио прелазак државне границе, при чему је поступао супротно Закону о полицијским службеницима БиХ, супротно Одлуци о прописивању додатних увјета за улазак странаца у Босну и Херцеговину Вијећа министара Босне и Херцеговине, Планом дјеловања Граничне полиције БиХ на спрјечавању ширења коронавируса и Правилнику о начину обављања граничних провјера и уноса података у путне исправе, чиме је починио теже повреде службене дужности из чланка 105. ставка (1) точка 1), 9) и 23) Закона о полицијским службеницима БиХ, односно из чланка 5. ставка (1) точка 1), 9) и 23) Правилника о дисциплинској одговорности полицијских службеника БиХ, које су дефиниране као ‘неизвршавање, несавјесно, неблаговремено или непажљиво извршавање службених задатака’, ‘понашање које нарушава углед полицијског органа’ и ‘злоупотреба службеног положаја'”, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img