spot_img
spot_img

Захвалница Одбора за помоћ КиМ КУД-у “Јоцо Савић Илићка” из Брчког

spot_img
spot_img

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке Милорад Арлов у Брчком је уручио захвалницу руководству КУД-а “Јоцо Савић Илићка”.

КУД “Јосцо Савић Илићка” из Брчког први пут ове године је учествовао пројекту, 11. по реду, “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Међу 800 српске дјеце, било и 46 српске дјеце из општине Обилић, који су били гости 19 градова и општина Републике Српске.

– Свима који први пут учествују у нашем великом пројекту и хуманитарним акцијама за Косово и Метохију захвалимо се на овај начин. Захвалнице ћемо убрзо уручити и општинама Власеница и Невесиње. У великом пројекту, у којем је до сад у учествовала 41 локална заједница Републике Српске, боравило је преко 7.000 српске дјеце са КиМ у пратњи око 650 просвјетних радника из више од 40 српских основних школа са Косова и Метохије – навео је Арлов.

Арлов се захвалио Брчацима и предсједнику Скупшине Брчко дистрикта Синиши Милићу који је присуствовао додјели признања.

– Очекујемо да ће наредне године још нових градова и општина учествовати у нашем великом пројекту, да помогну наше хуманитарне акције посвећене дјеци, вишечланим породицама и дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији – рекао је Арлов.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img