Zadovoljavajuća epidemiološka situacija na području Distrikta

Današnja sjednica Skupštine Brčko distrikta počela je diskusijom o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području našeg grada.

Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge istakao je da je trenutna epidemiološka situacija zadovoljavajuća, te je još jednom pozvao sve građane da se vakcinišu.

Podsjetimo, građani mogu izvršiti imunizaciju svakog radnog dana od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 15 časova.

“Trenutno na području Brčko distrikta raspolažemo sa tri vrste vakcina, to je Sinofarm, AstraZeneka i Sputnjik V. U narednom periodu očekujemo dodatne vakcine kroz mehanizam EU4Health, a riječ je o vakcinama Fajzer koje treba da dođu za čitavo područje BiH”, kaže Šadić.

Inače, na odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente zaražene koronavirusom trenutno je smješteno 20 pacijenata, od kojih je 9 sa srednje teškom i 11 sa teškom kliničkom slikom.

“S obzirom na trenutno stanje i iz primarnog sektora zdravstvene zaštite, nemamo očekivanja značajnijeg porasta. Međutim, nalazimo se u vremenskom periodu koji može dovesti do porasta respiratornih bolesti, pa i broja pacijenata oboljelih od kovida”, kaže Emir Osmanović, direktor JZU “Zdravstveni centar” Brčko.

On je pozvao građane na poštovanje mjera zaštite kako bi kapaciteti kojima raspolaže JZU mogao izdržati potrebe Bolnice.

U našem gradu do sada je sa obje doze vakcinisano 14.058 lica, a samo prvu dozu je primilo 15.670 osoba.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime